Crowdfunding campagne succesvol voltooid.

08-07-2016

Crowdfunding succesvol: twee nieuwe Tesla's gefinancierd!

Gisteravond om exact 23.59u liep onze crowdfunding campagne af. Het was een spannende laatste dag waarin nog veel - bijna € 20.000 - geïnvesteerd werd. En dat laatste duwtje was essentieel, want dankzij het totaal geïnvesteerde bedrag van € 130.320 kunnen wij niet één, maar zelfs twee nieuwe Tesla’s aanschaffen.

Bedankt voor jullie steun

Niet alleen willen wij de 37 investeerders bedanken voor hun vertrouwen in ons, maar ook iedereen die heeft meegeholpen om onze campagne te promoten willen bij bedanken voor de steun. Dankzij jullie inzet is deze campagne geslaagd! Of zoals de slogan van CrowdAboutNow dit zelf zo mooi verwoord: “from me to we”. En zo voelt het echt voor ons! Samen hebben we deze campagne succesvol afgerond.

Nieuwe Tesla's

Toen wij afgelopen week hoorden dat het doelbedrag van € 100.000 was gehaald, zijn wij meteen naar Tesla Motors in Amsterdam gegaan om de witte Tesla Model S 60D te reserveren. De verwachte levertijd van deze auto is twee tot drie maanden. Nu wij sinds gisteravond weten dat ook € 130.000 is opgehaald, kunnen wij snel overgaan tot de aanschaf van een verdere Tesla Model S 60 voor ons wagenpark. Ondanks dat deze nieuwe Tesla’s lagere huurprijzen krijgen dan onze huidige Tesla’s, hebben beide auto’s het uitrustingsniveau zoals u dat van EC-Rent gewend bent: al onze auto’s zijn voorzien van in onze ogen essentiële opties zoals het Premium Pakket met de verbeterde stoelen en de Autopilot comfortfuncties waarmee de Model S op de snelweg de bestuurder assisteert bij het rijden. Het verschil met onze huidige 85-uitvoeringen zit in de accu-grootte en dus het bereik op een volle acculading.

Beloningen voor onze investeerders

In de komende weken gaan wij niet alleen alle investeerders voorzien van hun waardebonnen voor het huren van een Tesla, maar gaan wij ook de andere beloningen samen met de investeerders uitvoeren. Zo hebben investeerders bijvoorbeeld gekozen voor het gratis inzetten van een Tesla voor hun onderneming, een kennismakingsrit van 40 minuten met de nieuwe Tesla, een lunch en tourrit met ons en enkele investeerders zullen zelfs vereeuwigd worden op een metalen plaatje in de “Frunk” - de bagageruimte aan de voorzijde - van de nieuwe auto.

Spannende weken

Wij zullen het niet ontkennen, de afgelopen weken waren spannend. Met name de laatste dagen, toen het doelbedrag van € 100.000 was behaald en de financiering voor de tweede Tesla in de buurt kwam waren bloedstollend spannend. Zelfs in de laatste uren van de campagne kwamen nog investeringen binnen! Het verloop van een crowdfunding campagne is moeilijk te voorspellen. Dat maakte de campagne zeer boeiend, interessant, maar ook intensief. Zullen wij in de toekomst nog eens gaan crowdfunden? Hoogstwaarschijnlijk wel, maar verwacht niet dit jaar nog een tweede campagne.

Ondersteuning

Tot slot willen wij nog enkele partijen bedanken voor hun ondersteuning. Niet alleen bij de crowdfunding campagne, maar ook bij het ontstaan van EC-Rent. Wij danken CrowdAboutNow voor de ondersteuning gedurende de campagne en NASH Consulting voor de begeleiding bij opstellen van ons financiële plan voor de komende jaren waaruit deze financieringsbehoefte is voortgekomen. Gedurende de crowdfunding campagne hebben diverse media hun ondersteuning aangeboden door aandacht aan onze campagne te besteden. Wij zouden met name Sleutelstad FM voor het radio interview, Heerlen.nieuws.nl voor het artikel en Vakantaseren voor het blog en de social media ondersteuning willen bedanken. Voor de ondersteuning gedurende het eerste operationele jaar van EC-Rent bedanken wij de enthousiaste en ontzettend hard werkende teams van Tesla Motors en MisterGreen Electric Lease. Zonder jullie vertrouwen en steun hadden wij EC-Rent niet zo succesvol kunnen starten.

Stuur ons een bericht of terugbelverzoek.